Bergse filmmaker wint prijs op Indonesisch Balinale

posted in: News

Internetbode.nl – De in Bergen op Zoom geboren en getogen filmmaker Enang Wattimena (35) heeft afgelopen weekend met zijn korte film “Liefde” een prijs bemachtigd op het Balinale Film Festival in Indonesië.

In de film, die op Bali zijn internationale premiere beleefde, doet Enang navraag naar een familiefoto uit het voormalig Nederlands-Indië. Op de foto staat ook zijn betovergrootmoeder uit Atjeh. Zijn moeder vertelt hem dat dit niet de foto is die zij vroeger in bezit hadden. De film heeft tijdens Balinale de “Audience Choice Award” gewonnen voor “Best Short Subject “. De andere “Audience Choice Award”-winnaars zijn, “Moonlight” (Barry Jenkins, USA) voor “Beste Feature” en “Chaplin in Bali” (Raphaël Millet, Belgium/France/Singapore) voor “Best Documentary”.

“Liefde” is eerder te zien geweest tijdens het CinemAsia Film Festival in Amsterdam, het festival Film by the Sea in Vlissingen en de Tong Tong Fair in Den Haag. Volgende maand volgt de Europese premiere op het Asian Film Festival te Berlijn.